Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziki kurczaka marynowane w pomidorach i miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki kurczaka 8 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
biały ocet winny 3 łyżki
miód 3 łyżki
olej 2 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat szczypta
chili szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udziki kurczaka marynowane w pomidorach i miodzie

Wmiseczce wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem mięsa. Ponacinać płytko udka kurczaka, polać je przygotowaną mieszaniną i wymieszać, aby marynata dotarła w każde miejsce. Odstawić na 15-20 minut do lodówki, po czym ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu i piec 20-30- minut, co jakiś czas odwracając. Według identycznego przepisu można przyrządzić żeberka. Podawać ze słodko kwaśnym sosem i miską kolorowych sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 14.11.2011 10:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak