Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzik z pomarańczami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomarańcze 3
kotlety z dzika 12
seler naciowy 45dag
masło 5dag
smietana kremowa 120ml
pieprz kolorowy 1łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dzik z pomarańczami

Mięso umyć,osuszyć.Seler umyć,cienko pokroić.Cebulę obrać,podzielić na ósemki,jedną pomarańcze sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w plastry.Pozostałe pomarańcze sparzyć i wycisnąć sok .Masło rozgrzać i smażyć kotlety 3min z każdej strony.Zdjąć z patelni,odstawić w ciepłe miejsce,na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i seler(1łyżeczkę odłożyć).Wlać 3\\4porcji soku z pomarańczy i dodać kremówkę ,dusić 5min.Dodać resztę soku z pomarańczy oraz ziarna pieprzu ,dusić jeszcze 5min.Kotlety i warzywa doprawić solą ,podawać udekorowane plastrami pomarańczy i resztą selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.12.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak