Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina po nantejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 2
oliwa 3łyżki
cielęcina bez kości 85dag
masło łyżka
szałwia szczypta
cukier szczypta
sól
pieprz
szałwia kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina po nantejsku

Mięso umyć,osączyć,pokroić w plastry w poprzek włókien.Oprószyć pieprzem ,zrumienić z obu stron na oliwie i przełożyć do rondla .Cebule obrać ,drobno posiekać,zeszklić na maśle i dodać do mięsa.Wlać wino,mięso posolić i dusić na małym ogniu do miękkości około 20min.Grejpfruty umyć.Z jednego wycisnąć sok i wlać do mięsa przed końcem duszenia,dodać szałwie i cukier.Drugi grejpfrut obrać,podzielić na cząstki i oczyścić z białej błony.Mięso wyłożyć na półmisek ,polać sosem z duszenia,przybrać grejpfrutem i listkami szałwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 19.05.2011 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak