Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki po bretońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 30 dkg
masło lub margaryna 20 gram
cebula 2 szt
boczek wędzony 10 dkg
jajko 1 szt
tymianek
natka pietruszki
koniak 1 łyżka
mleko 2 łyżki
sól
bułka 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki po bretońsku

Cebulę siekamy i zarumieniamy na tłuszczu,bułkę kruszymy i skrapiamy mlekiem.Mięso mielimy w maszynce dodajemy cebulę,tymianek posiekaną natkę pietruszki boczek pokrojony w kostkę,bułkę jajko sól pieprz i koniak i bardzo starannie wyrabiamy.Wycinamy 8 kwadratów z folii aluminiowej,na każdy kładziemy kupkę farszu i szczelnie zawijamy nie ściskając.Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 20 min.Podajemy w folii na gorąco lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 03.01.2012 19:15
ciekawe jak smakują
Dorota59 11.08.2011 18:34
super
Motorek 04.07.2011 19:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak