Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 15 dag
cukier 8 dag
mleko 6 łyżek
olej 6 łyżek
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki.

Z twarogu,cukru,mleka,oleju,mąki i proszku do pieczenia zagnieśc ciasto.Rozwałkowac na grubośc 2 cm,wyciąc szklanką kółka .Ze środka każdego ciastka wyciąc kieliszkiem małe kółko.Resztę ciasta ponownie zagnieśc i rozwałkowac,wyciąc nast.ciastka.Rozgrzac tłuszcz w garnku,smażyc oponki z każdej strony.Wyjąc,osączyc z tłuszczu ,polukrowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 21.08.2011 21:30
pychotki
anoosia 24.07.2011 16:29
bardzo lubię:)
matii6 10.07.2011 19:05
uwielbiam,,
izapozdro 19.06.2011 14:17
mniam
alaaa 08.06.2011 22:10
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak