Krewetki w białym winie

Krewetki w białym winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    ok. 400 g
  • cebula

    1/2 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • masło do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę.
Gdy zmięknie, wrzucić krewetki (jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić).
Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Delikatnie doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Gdy trochę odparuje, podlać winem.
Poddusić, poczekać aż płyn zmniejszy objętość.
Dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Podawać z dowolnymi dodatkami, np. świeżą bagietką, bądź makaronem.
Pycha :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat