Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ziemniaczano-grzybowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 40 dag
jaja 2 sztuki
cebula 2 sztuki
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ziemniaczano-grzybowe.

Ziemniaki ugotowac w mundurkach i obrac.Grzyby umyc,drobno pokroic i wraz z posiekaną cebulą usmażyc na rozgrzanym tłuszczu.Wystudzone ziemniaki zemlec,po czym wymieszac z pieczarkami i cebulą.Dodac jaja i mieszając wsypac mąkę i 4 łyżki tartej bułki.Dobrze wyrobic.Doprawic do smaku solą oraz pieprzem.Odstawic na 5 minut.Jeśli masa wyjdzie za rzadka ,dodac jeszcze trochę bułki tartej.Zwilżonymi dłońmi formowac podłużne krokiety,obtaczac je w bułce tartej i smażyc ze wszystkich stron na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.10.2011 13:42
super pomysł
matii6 10.07.2011 19:04
z takim farszem nie próbowałam,ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak