Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka orzechowo-gruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana kremowa 140ml
gruszki 4
orzechy włoskie 12dag
miód 5dag
cynamon szczypta
sok z cytryny 2łyżki
masło 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka orzechowo-gruszkowa

Połowę orzechów posiekać,wymieszać z miodem,śmietaną i cynamonem.Gruszki umyć,obrać,przekroić,oczyścić,miąższ pokroić na ósemki ,skropić sokiem .Żaroodporną formę natłuścić.Gruszki rozłożyć w naczyniu ,polać sosem ,ułożyć resztę orzechów.Zapiekać 15min w temp. 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 19.01.2012 10:05
super
Robert10 18.01.2012 11:28
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak