Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z powidłami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
jajko 1 sztuka
rum 1 łyżka
mąka 25 dag
sól szczypta
śmietana 2 łyżki
powidła
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z powidłami.

Wbic jajko do miski ,dodac żółtka i cukier,ubijac,aż masa się spieni i zbieleje,dodac sól.Porcjami dodawac mąkę,zagniatac ,aż ciasto będzie miało podobną twardośc jak na pierogi.Rozwałkowac,wyciąc kółka ,nadziac je powidłami.Skleic i usmażyc w rozgrzanym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 25.12.2011 11:13
super
berys18 07.10.2011 14:33
fajny przepis
Robert10 29.08.2011 12:56
świetne
Dorota59 30.06.2011 18:59
muszą być smaczne
Elżbieta17 31.05.2011 09:17
Muszą być pyszne:)
Krystyna32 26.05.2011 08:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak