Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka zapiekane z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udek kurczaka 6
olej - -
sól - -
pieprz - -
czosnku 2 ząbki
przyprawa do potraw - -
zioła - -
keczupu 2 łyżki
sos sojowy - -
cukinia 1
papryka 1
cebula 1
marchewka 1
ziemniaki 2
pieczarek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Udka zapiekane z warzywami

Udka umyj. Przygotuj marynatę z kilku łyżek oleju, posiekanego czosnku, szczypty jarzynki, keczupu, pieprzu i sosu sojowego. Udka natrzyj marynatą, przykryj i odstaw na kilka godzin do lodówki. Warzywa i pieczarki oczyść, pokrój. Na pateli rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż udka, przełóż do brytfanki. Na tej samej pateli zrumień pieczaki i warzywa, dodaj do udek, posyp ziołami i solą, skrop ziołami. Piecz ok 45 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak