Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crepes -delice

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1\\3szkl
cukier łyżka
jajko 2
mąka 1\\2szkl
sól
tłuszcz
sos
pomarańcze 2
cytryna 1
masło 3łyżki
cukier 2łyżki
miód łyżka
likier pomarańczowy 1łyżka
sok z malin 2łyżki
maliny świeże 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Crepes -delice

Mąkę,mleko,sól,cukier i jajka zmiksować ,rozprowadzić wodą do konsystencji gęstej śmietany.Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć kolejno naleśniki.Pomarańcze i cytrynę spażyć ,osuszyć,obrać ze skórki.Skórkę pokroic ,z owoców wycisnąć sok.Masło rozpuścić ,dodać cukier i miód.Mieszając podgrzewać,aż zbrązowieje .Dodać wino, skórkę i sok z pomarańczy i cytryny.Gotować 10min.Naleśniki włożyć do sosu.Polać likierem i sokiem z malin.Trzymać na małym ogniu kilka minut ,przewrócic 2razy.Deser posypać malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.10.2011 16:34
ekstra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak