Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

INDYK Z KASZA JAGLANĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokułów 20 dag
marchwie 2
cebula 1
selera naciowego gałązka
czosnku 2 zabki
kaszy jaglanej 30 dag
Musztarda francuska Prymat łyzka
imbir
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: INDYK Z KASZA JAGLANĄ

kaszę opłucz zalej 4 szklankami osolonego wrzątku .gotuj na wolnym wrzatku gotuj na wolnym ogniu az wchonie wodę.przykryj odstaw na 20 min.indyka pokrój w kostkę brokuły podziel na różyczki .marchewkę i seler pokrój na plasterki.cebulę posiekaj .mieso z cebulą podsmaż na oleju na złoty kolor.dodaj marchew seler i brokuły. dopraw musztardą czosnkiem imbirem solą i pieprzem.podlej szklanką wrzatku.przykryj i duś 20 min. kasze rozdrobnij widelcem podawaj z indykiem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 27.05.2011 14:37
pyszny
grazia1 21.05.2011 20:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak