Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle serowe ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białego sera 50 dag
ziemniaków 50 dag
jajko 2
mąki 10 dag
mrożonego szpinaku 40dag
czosnku 2 zabki
sól, pieprz do smaku
masła 4 lyz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: knedle serowe ze szpinakiem

szpinak rozmroź .dopraw czosnkiem solą i pieprzem.ziemniaki ugotuj w mundurkach jeszcze ciełe zmiel z bialym serem.dodaj jajka szczyptę soli i stopniowo wsyp mąką .zagnieść głatkie ciasto.uformuj wałek srednicy 4 cm i przekrój go na kawałki 3 cm. kawałki ciasta rozpłaszcz na środku każdego ułóż łyżkę szpinaku zlep i uformuj knedle. knedle wkładaj partiami do wrzącej wody.zagotuj pod przykryciem.gotuj jeszcze 4 min od wypłynięcia ,osacz polej bułką tartą zarumienioną na maśle:)!!
SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 20.07.2011 08:49
moje smaki
IZABELA29 08.06.2011 21:05
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak