Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mięso mielone 70 dkg
mąka
czosnek 3 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pomidory w puszce 1 szt
sos: mleko 1 szkl
jogurt naturalny 1,2 l
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: musaka

cukinie umyć i pokroić w plastry ok 5 mm posolić i odstawić na 30 min aby odeszła woda. Następnie oprószyć mąką podsmażyć z obu stron. Cebulę pokroić w kostke wraz z czosnkiem i podsmażyć na oleju. Gdy cebula lekko się zeszkli dodać mieso i doprawić do smaku lekko podsmażyć. Sos wymieszać.
Przełożenie w brytfance: Cukinia-mięso-pomidory-cukinia. Całość zalać sosem piec ok 30 min w piekarniku w temp 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 12.12.2011 08:20
Fajny pomysł
suzana 18.05.2011 18:59
koniecznie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak