Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowa wątróbka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
mąka do panierownia
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowa wątróbka

Oczyszczoną i osuszoną wątróbkę posypujemy
przyprawą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem mieszamy delikatnie aby przyprawy oblepiły wątróbkę i zostawiamy na około 30 min.
Na rozgrzany olej kładziemy opanierowaną w mące wątróbkę i smaży na złoto, osączamy z nadmiaru tłuszczu i przekładamy do miski posypujemy posiekanym świeżym majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ewentualnie doprawić solą mieszamy i zostawiamy na kilka minut, podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.08.2011 23:16
Ostatnio bardzo polubiłam drobiową wątróbkę w każdym wydaniu ale w ziołach jeszcze nie próbowałam
Misiek1 19.05.2011 10:17
Super się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak