Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
musztarda 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w winie

Mięso opłukać, osączyć i podzielić na porcje. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Musztardę wymieszać z oliwą, winem icebulą. Doprawić solą. Brytfanę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej porcje mięsa, polać sosem i szczelnie zawinąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 35-40 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 09.11.2011 09:39
szybko,prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak