Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi porcjowane 5 szt
sól
cukier 1 łyżeczka
cebula 2 szt
pietruszka 10 dag
seler 10 dag
marchewka 1 szt
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Goździki całe Prymat 1 szt
masło 6 dag
jajko 2 szt
plasterki cytryny 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi po polsku

Oczyszczone pstrągi pozbawione łepków włożyć do podgotowanego wywaru z włoszczyzny z przyprawami i przy bardzo powolnym wrzeniu gotować 20 minut. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać ugotowanym na twardo posiekanym jajkiem i zieloną pietruszką, polać stopionym masłem. Udekorować plasterkami cytryny ze skórką i warzywami z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.05.2011 08:15
cudowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak