Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebaby z baraniny po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej 3-4 łyżki
wieprzowina 10 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Kebaby z baraniny po polsku

Mięso baranie i wieprzowe zemleć na niezbyt drobnym sitku, dodać rozgnieciony czosnek i pozostawić co najmniej na godzinę.Następnie mięso dobrze wyrobić dolewając około 1/2 szklanki zimnej wody, osolić dodać pieprzu do smaku. Zmasy uformować 10 sztuk podłużnych wałeczków, otoczyć je w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu lub na patelni obracając kebaby, aby równomiernie były zarumienione. Kebaby można polać jogurtowym sosem przyprawionym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.06.2011 17:57
pychota
joanna77 27.05.2011 20:28
super nazwa
romanrafal
romanrafal 27.05.2011 05:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak