Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
smietana 18% 2 łyżeczki
bulion warzywny 3/4 szklanki
mąka 1 łyżka
masło
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Pieczarkowy

Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę. Śmietanę wymieszać z bulionem i wlać do zasmażki. Zagotować, następnie wrzucić pieczarki i gotować 3 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak