Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety warzywne z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2szkl
cebula 1
jajko 1
włoszczyzna 20dag
olej 2łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3łyżki
smalec 3łyzki
szczypiorek 1łyżka
majeranek szczypta
sól
piepr

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety warzywne z grzybami

Kaszę zalać 4szkl zimnej wody,osolić ,ugotować na sypko ,przykryć i odstawić na bok.Grzyby zalać szklanką wody ,moczyć 20min.Ugotować w tej samej wodzie.Włoszczyznę oczyścić ,umyć,włożyć do rondla ,zalać wodą i ugotować.Grzyby i włoszczyznę odcedzić na sicie,zemleć.Cebulę obrać ,posiekać,zrumienić na rozgrzanym oleju.Kaszę połączyć z cebulą ,zmieloną włoszczyzną i grzybami ,wbić jajko.Przyprawić do smaku solą ,pieprzem i majerankiem,dodać szczypiorek,wymieszać .Smalec rozgrzać na patelni .Z masy uformować nieduże kotlety ,obtoczyć w bułce smażyć 5min .Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 09.08.2011 20:45
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak