Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
masło 250 g
jajko 1 szt
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
czekolada gorzka 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko, mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy. Z ciasta formować kulki i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, zachowując większe odległości ponieważ ciasteczka się rozpłyną. Piec w 160*C przez 10-15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna71 14.11.2011 18:36
świetny, bardzo prosty przepis, tego szukałam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak