Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwona fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
seler 1 szt
filet z kurczaka 30 dag
groszek konserwowy 1 puszka
majonez 3 łyzki
jogurt naturalny 3 łyżki
pieprz
sól
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwona fasolą

Fileta pokroić w kostkę i odsmażyć na patelnii z solą i pieprzem. Fasolę odcedzic, przepłukać. Seler obrać, ugotować, ostudzic, pokroić w kostkę. Jajko pokroić w plasterki. Groszek odsączyć. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem, odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.01.2014 10:29
Takie sałatki to ja lubię :)
Ewelina38 01.01.2013 16:06
uwielbiam tą fasolę i często dodaję do różnych sałatek
rzenia15 06.10.2011 11:06
lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak