Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet sojowo - grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soja 40 dag
grzyby suszone 5 dag
cebula 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
margaryna 3 łyzki
Majeranek suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet sojowo - grzybowy

Soję zalać wodą i pozostawić na ok. 10 godz. Na następny dzień ugotować. Grzyby suszone ugotować, (wywar grzybowy pozostawić), cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na margarynie. Ugotowaną soję, cebulę i grzyby przekręcić przez maszynkę, dodać 2 jajka, wywar z grzybów, bułkę tartą i przyprawy. Całość wyrobić na gładką masę. Włożyć do natłuszczonej formy, posypać bułką tartą i upiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.09.2013 10:27
ciekawy pomysł
rzenia15 07.11.2011 12:22
fajny przepis
Misiek1 19.05.2011 10:19
może być dobry...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak