Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szafranowy do szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2/3 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
mąka 2 łyzki
wino białe wytrawne 50 ml
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
cytryna 1/2 szt
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szafranowy do szparagów

Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Szafran namoczyć w winie. Masło rozgrzać, dodać mąkę i zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem, dodać śmietanę, gotować około 5 minut na wolnym ogniu ciągle mieszając, dodać wino, szafran, sok i skórkę z cytryny, doprawić do smaku. Gorącym sosem polać szparagi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.01.2013 09:25
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak