Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane zrazy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dag
szparagi 1 słoik
ser mozzarella 30 dag
mąka 0.5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 0.5 szkl
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane zrazy

Łopatkę pokrój na plastry,lekko rozbij,oprósz solą i pieprzem,natrzyj olejem.Szparagi osącz z zalewy.Papryki oczyść,pokrój w paski.20gad mozzarelli pokrój na plasterki.Na każdym plasterku mięsa ułóż szparagi,paprykę i ser.Zwiń,zepnij wykałaczką.Zrazy obtocz w mące.Olej rozgrzej na patelni,obsmaż zrazy.Ułóż w naczyniu żaroodpornym,podlej wodą,duś do miękkości.Posyp resztą startej mozzarelli.Zapiekaj,aż ser się stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak