Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patelnia z mielonym mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
ryż 10 dag
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 szkl
fasola 1 puszka
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: patelnia z mielonym mięsem

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę.Fasolę osącz.Olej rozgrzej na patelni,podsmaż mięso.Dodaj cebulę,paprykę,fasolę,ryż i koncentrat pomidorowy,podlej szklanką wody.Smaż na małym ogniu ok.20minut.Przypraw papryką,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak