Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 10 dag
śmietana 30% 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
wiórki kokosowe do dekoracji
cynamon Prymat do dekoracji
krążki pomarańczy kandyzowane do dekoracji
wiśnie kandyzowane 2 łyżki
deser do deserów

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy

połowę śmietanki podgrzej na małym ogniu.Dodaj połamaną czekoladę,podgrzewaj mieszając,aż się stopi.Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody.Dodaj do śmietany,połącz,ostudź.Ubij pozostałą śmietankę.Pod koniec ubijania dodaj masę czekoladową.Oprósz przyprawą do deserów.Do foremek lub salaterek wrzuć kandyzowane wiśnie,zalej masą.Wstaw na półtorej godziny do lodówki.Wyjmij z foremek,udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak