Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski rumuńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona baranina
cebula
kajzerka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski rumuńskie

Bułke namoczyć,cebulę posiekaći usmażyć na jasno złoty kolor.Czosnek rozetrzeć z solą,dodać do mięsa i wymieszać.Dołozyc cebulę,dobrzę odciśnietą bułkę oraz jajo.Z wyrobionej masy uformować grube wałeczki ,obtoczyć je w bułce i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Po zrumienieniu kielbaski wstawić do piekarnika.Podawac z ziemniakami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak