Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tofu i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
oliwa 4 łyżki
orzeszki piniowe 3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
szczypiorek posiekany 3 łyżki
sok cytrynowy 2 łyżki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
papryczka chili 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
tofu 10-15 dag
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tofu i rodzynkami

Pomidor pokroić w plastry, rozłożyć na dużym płaskim talerzu, lekko posolić, oprószyć pieprzem. Rodzynki wrzucić na suchą gorącą patelnię, krótko przesmażyć, mieszając. Tofu pokruszyć, wymieszać ze szczypiorkiem, natką, papryką chili, rodzynkami i orzeszkami pinii. Połączyć oliwę z oliwek, sok cytrynowy i cukier lub miód. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Sosem polać tofu z innymi składnikami, delikatnie wymieszać i nałożyć sałatkę na plastry pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak