Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja po diablesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8
ogórki konserwowe 2
przecier pomidorowy
ketchup
łyżka mąki
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: jaja po diablesku

Zagotować w rondelku szklankę wody,zdjąc z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki przennej i przecieru pomidorowego.Zagotować,doprawić solą,pieprzem i papryką.Ogórki drobno pokroić w kostkę,włożyć do sosu,zagotować jeszcze raz i wlać ketchup.Ugotować na twardo jaja,przeciąć na połówki i ułożyć żółtkami do góry.Zalać sosem,posypać zieleniną i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak