Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno warstwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka owocowa 4 sztuki
woda 5 szklanek
banan - wg uznania
serek homogenizowany 4,5 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno warstwowy

Serki homogenizowane (każdy po 250 ml) podzielić na 3 części. 3 galaretki (każda o innym smaku) rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody każdą. Ostudzić. Jak zaczną gęstnieć dodać po jednej galaretce do każdej części serków homogenizowanych. Wylać masę do formy w trzech warstwach. Wstawić do lodówki. Jak stężeje udekorować bananami. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Ostudzić i wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 24.04.2012 15:50
mniam, mniam pyszności
Justa32 26.11.2011 10:45
smaczny
Marlena/Kinia 21.10.2011 11:19
przepyszny serniczek:)
ziutula
ziutula 23.05.2011 19:24
pyszne do kawki....
daria899 21.05.2011 14:52
piękny sernik
ewasylwia 18.05.2011 11:22
super serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak