Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe ruloniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plasterki
pieczarki 4 małe sztuki
cebula 1/2 sztuki
musztarda 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
płatki kukurydziane wg uznania
olej do smażenia
papryka czerwona 1 (w płatkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe ruloniki

Plasterki schabu cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczarki dowolnie pokroić, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę lekko podsmażyć, rozłożyć na plasterkach schabu. Zwinąć ruloniki, zabezpieczyć wykałaczką. Jajko roztrzepać. Płatki kukurydziane rozgnieść, dodać do nich paprykę w płatkach i wymieszać. Ruloniki moczyć w jajku i obtoczyć w płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.08.2012 08:46
Kiedy mamy takie mięsko na obiad to aż chce się jeść .
Grazyna0211 20.04.2012 15:34
pyszne danie
pacpaw 22.11.2011 22:13
wystrzałowe
Weronika_eM 27.07.2011 22:26
rewelacyjne
Weronika_eM 27.07.2011 22:26
rewelacyjne
gacopierz23 23.05.2011 20:06
smaczny rulonik
ewasylwia 18.05.2011 11:19
zjadłabym choć jednego
pawel6 18.05.2011 11:04
uwielbiam takie mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak