Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet migdałowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 gram
mąka 50 gram
cukier 50 gram
migdały mielone 50 gram
żółtko jajek 3 szt
białko 4 szt
mleko 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: suflet migdałowy

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę,dodajemy mąkę i ostrożnie mieszamy drewnianą łyżką wlewając gorące mleko.Masę trzymamy na małym ogniu aby zgęstniała,dodajemy migdały i sztywno ubitą pianę z białek.Formę do sufletu smarujemy masłem i wysypujemy cukrem,wlewamy masę i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 30 min.Przed podaniem można posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 06.08.2011 15:22
smaczny
halinka1011 18.05.2011 09:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak