Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z mielonego mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gr
jaja 1 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z mielonego mięsa

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i cebulę startą na tarce o drobnych oczkach. Przyprawić, dodać mąkę i wyrobić. Formować kulki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podlać odrobinę wodą i próżyć na wolnym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.06.2013 17:41
bardzo pyszne jedzonko
Ewelina38 12.01.2013 18:52
pyszniutkie, lubię je i na ciepło i na zimno z chlebem :)
Angelika10 28.10.2012 01:39
smaczne
SylwiaMagdaSabin 16.04.2012 17:43
fajne
SylwiaMagdaSabin 16.04.2012 17:43
fajne
Robert10 06.01.2012 15:12
bardzo lubię
SyMiki 16.11.2011 20:10
pyszne
Seba 10.10.2011 10:00
smaczne
Margo1 14.09.2011 09:56
lubię
Margo1 14.09.2011 09:56
lubię
katarzynka455 13.07.2011 14:53
fajne
Misiek1 18.05.2011 16:19
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak