placki faszerowane

placki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    5 szklanek
  • mleko 3,2%

    4 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • pieczarki

    10 dkg
  • szynka

    10 dkg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej ryżowy

  • cebula

    0,5 szt
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    3 łyżeczki
  • ser gouda

    35 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąka, jajka, mleko, proszek do pieczenia dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawe do pizzy lub gyrosa ( z każdym smakuje inaczej, można przygotowywać raz z tym raz z tym)
papryke drobno, pieczarki i ser tarkujemy na tarce na najgrubszych oczkach, cebulke kroimy w drobną kosteczke całość dodajemy do ciasta doprawiamy do smaku solą.

Na rozgrzaną patelnie z olejem nakładamy po 2-3 łyżki ciasta na jeden placek i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Można podawać z pomidorami i innymi dodatkami, jak i same

smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

03.03.2012 16:28
polałam śmietaną, pyszności z pieczarkowym farszem

agata1722

10.10.2011 12:40
mniam mniam

Katarzyna158

27.06.2010 15:46
aż ślinka leci jak się czyta :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat