Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe ciastka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
miód 2 łyżki
jajko 1 sztuka
margaryna 5 dag
cynamon 1 łyżeczka
śmietana 75 ml
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
białko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe ciastka

Margarynę rozpuszczamy z płynnym miodem w rondelku, dodajemy cynamon. Gdy się rozpuści dodajemy sodę oczyszczoną i śmietanę 30 %. Mąkę przesiewamy do miski wraz z cukrem pudrem, dodajemy zawartość rondelka, wbijamy jajko. Miksujemy całość. Zagniatamy ciasto w miarę potrzeby dodając więcej mąki. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego ciasteczka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem cynamonowym i pieczemy przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.10.2013 08:36
Apetycznie wyglądają te ciasteczka
IKrakowianka 21.11.2012 19:10
pychotki!
Ewelina47 22.12.2011 09:00
pyszne
Margo1 15.09.2011 07:29
fajne
Iwusia 09.06.2011 21:14
muszą być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak