Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie ogórkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
włoszczyzna 1 szt
ogórek kiszony 4 szt
sól 1 szczypta
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
mąka 3 łyżki
śmietana do zup 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie ogórkowym

bułkę wcześniej namaczamy w wodzie, odciśniętą i rozdrobnioną bułkę mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i przyprawy. Przygotowujemy wywar na kostce rosołowej i dodajemy utarte na tarce ogórki i po 10 minutach wkładamy uformowane i otoczone w mące pulpeciki. Gdy wypłyną do góry dodajemy śmietanę i mąkę zmieszaną z zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 10.07.2011 23:10
Super
jolaxa1 06.07.2011 23:11
Super
iga2 03.07.2011 12:58
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak