Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetkowy mus

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczywo tostowe 3 kromki
majonez 4 łyżki
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetkowy mus

Składniki:

krewetki koktajlowe mrożone 400 g
pieczywo tostowe 3 kromki
cebula 2 sztuki
majonez 4 łyżki
oliwa 1/2 szklanki
cytryna 1/2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
biała rzepa 1 sztuka
czarna rzepa 1 sztuka
papryka w proszku ostra do smaku

Krewetki wrzucić na kilka minut do posolonej, ciepłej wody, zostawiając kilkanaście sztuk do dekoracji. Z pieczywa tostowego wykroić skórkę. Pozostałe pieczywo pokroić na kawałki. Cebule obrać z łusek, drobno posiekać, zmiksować wraz z pokrojonym pieczywem i krewetkami. Dodać majonez, oliwę, sól, pieprz. Z cytryny wydusić sok i połączyć z resztą masy. Białą rzepę obrać ze skórki, pokroić w talarki. Czarną rzepę opłukać, pokroić w krążki. Wykałaczkami przekuwać plasterki rzepy w dwóch miejscach, tworząc tzw. Łódeczki. Napełniać musem krewetkowym i na wierzch układać po krewetce. Posypać ostrą papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 08.08.2011 10:41
Fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak