Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z szynką i rzeżuchą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana 4 plastry
rzeżucha 1 pęczek
sól 1 szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
majonez 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z szynką i rzeżuchą

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Wydrążamy żółtko i wkładamy je do osobnej miseczki. Rozdrabniamy widelcem. Szynkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. 3/4 rzeżuchy tniemy nożyczkami na malutkie kawałki. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez i po wymieszaniu nakładamy do jajek i dekorujemy pozostałymi listkami rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 12.06.2011 22:18
dziękuję :)
Sarenka 12.06.2011 08:27
Cudne zdjecie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak