Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w skorupkach z suszonymi grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
majonez tradycyjny 2 łyżeczki
cebula biała 1/4 szt
olej do smażenia 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
grzyby suszone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w skorupkach z suszonymi grzybami

Grzyby dzień wcześniej zalewamy wrzątkiem. Następnego dnia gotujemy w tej samej wodzie. Studzimy i bardzo drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju, dodajemy grzyby. Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek. Białko z żółtkiem ucieramy na tarce na drobnych oczkach. W miseczce mieszamy grzyby z cebulką , utarte jajko i majonez. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku, wkładamy farsz do skorupek. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 29.05.2011 23:00
super
Baska Kaska 24.05.2011 08:20
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak