Sposób przygotowania
1. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach, obieramy i mielimy. Cebulę ścieramy. Z białek ubijamy pianę.
2. Śmietanę, maślankę i żółtka dokładnie mieszamy. Dodajemy ziemniaki i cebulę, mieszamy i doprawiamy. Wsypujemy mąkę i proszek, miksujemy. Delikatnie mieszamy z pianą. Pieczemy w natłuszczonej gofrownicy 4-8 minut. Podajemy z kleksem twarożku ze szczypiorkiem.
2. Śmietanę, maślankę i żółtka dokładnie mieszamy. Dodajemy ziemniaki i cebulę, mieszamy i doprawiamy. Wsypujemy mąkę i proszek, miksujemy. Delikatnie mieszamy z pianą. Pieczemy w natłuszczonej gofrownicy 4-8 minut. Podajemy z kleksem twarożku ze szczypiorkiem.
Komentarze
A Ty, co o tym myślisz?
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !