Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z rukolą i awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

awokado 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
cytryna 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z rukolą i awokado

Składniki
- awokado 4 sztuki
- cytryna 1/2 sztuki
- anchois 3 puszki
- liście rukoli 350 g
- czosnek 4 ząbki
- oliwa 1/2 kubka
- ocet winny 4 łyżki
- pieprz do smaku
- sól do smaku

Awokado obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Z cytryny wyciskamy sok i skrapiamy nim awokado, aby nie ściemniało. Anchois kroimy w drobne paseczki. Rukolę płuczemy. Wszystko mieszamy w misce. Czosnek obieramy ze skórki i ucieramy w moździerzu. Następnie dodajemy oliwę, ocet winny, pieprz oraz odrobinę soli. Bardzo dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 27.05.2012 23:15
Fajniutka
pacpaw 30.09.2011 22:58
Trzeba wypróbować
Kate131 23.06.2011 09:01
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak