Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne
Bułkę namoczyć w mleku, a gdy nasiąknie odcisnąć i dodać ją do masy rybnej.
Na koniec dodać jajka, sól i pieprz do smaku i dokładnie wszystko wymieszać.
Formować niewielkie kuleczki, każdą obtoczyć w mace i smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.
Gdy klopsiki są usmażone przełożyć je do głębokiego naczynia.
Przygotować sos:
Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż będzie miękka.
Dodać koncentrat pomidorowy sól, pieprz i maggi do smaku oraz liście laurowe i ziele angielskie.
Mieszając od czasu do czasu smażyć około 3-4 minuty, podlać wodą i zagotować.
Powstałym sosem zalać klopsiki, można delikatnie wymieszać i przestudzić.
Wstawić do lodówki, podawać na zimno z pieczywem.