Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko gotowane na parze nadziewane ryżem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier do smaku
jabłko 1 szt.
mus owocowy 5 łyżeczek (2 do dekoracji)
ryż 3 łyżeczki (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko gotowane na parze nadziewane ryżem :

Z jabłka ściąć wierzch i wydrążyć . Wymieszać ryż z musem – dosłodzić jeśli trzeba do smaku . Ułożyć w parowarze i gotować 15-20 minut od chwili gdy woda zacznie wrzeć .
Podawać na ciepło lub zimno polane z wierzchu resztą musu

Jeśli nie musi być na dietę można podać dodatkowo bitą śmietanę , rodzynki , kawałeczki czekolady – co kto lubi )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 18.11.2011 21:54
super
Goya 19.04.2011 20:37
ciekawe
Dorota71 14.09.2010 17:01
smakowicie wygląda
kasiurek 29.07.2010 17:33
coś innego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak