Jabłko gotowane na parze nadziewane ryżem :

Jabłko gotowane na parze nadziewane ryżem :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier do smaku

  • jabłko

    1 szt.
  • mus owocowy

    5 łyżeczek (2 do dekoracji)
  • ryż

    3 łyżeczki (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłka ściąć wierzch i wydrążyć . Wymieszać ryż z musem – dosłodzić jeśli trzeba do smaku . Ułożyć w parowarze i gotować 15-20 minut od chwili gdy woda zacznie wrzeć .
Podawać na ciepło lub zimno polane z wierzchu resztą musu

Jeśli nie musi być na dietę można podać dodatkowo bitą śmietanę , rodzynki , kawałeczki czekolady – co kto lubi )

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

18.11.2011 21:54
super

Goya

19.04.2011 20:37
ciekawe

Dorota71

14.09.2010 17:01
smakowicie wygląda

kasiurek

29.07.2010 17:33
coś innego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat