Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec Zosi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
masło 15 dag
cukier 30 dag
żółtko jajek 1 szt
biszkopty okrągłe 30 dag
banan 6 szt
galaretka bananowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec Zosi

Galaretki cytrynowe i bananową rozpuścić odzielnie w połowie zalecanej w przepisie ilości wody, wystudzić. Cztery banany rozgnieść widelcem na miazgę. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem, wymieszać z miazgą bananową i wystudzonymi galaretkami cytrynowymi. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy o średnicy 26 cm.. przełożyć na nie masę bananową i wstawić do lodówki. Gdy masa zupełnie stężeje, ułożyć na wierzch pozostałe 2 banany pokrojone w skośne plasterki i zalać wystudzoną galaretką bananową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 10.09.2011 11:04
super
Emilia22 17.05.2011 19:26
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak