Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek grzybowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szkl
ziemniaki 2 średnie
pieprz ziarnisty listek laur
ziele angielskie
zakwas na żur 1 szkl
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek grzybowy

Grzyby namoczyć, wodę odlać. Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć pokrojone grzyby, przyprawy i włoszczyznę.Gotować 20 min. i dołożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy będą miękkie, wlać żurek (nie może być z torebki). Gotować dalsze 15 min. i zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:24
Dobra zupa.
Anna169Hosz 10.06.2013 09:19
Już zapomniałam, jak bardzo lubię taki żur...zatęskniłam:)
Henryka2 18.01.2012 11:10
Joanna, jak spróbujesz, to się uzależnisz! :)
Joanna108
Joanna108 11.01.2012 09:49
aż korci spróbować
jolaxa 29.06.2011 21:33
pycha
jolaxa 29.06.2011 21:33
pycha
IZABELA29 25.05.2011 21:51
piekny
evita0007 18.05.2011 13:28
jeszcze takiego nie jadłam,ale uwielbiam grzybki to na pewno smaczniutki :-)
1j1o1l1a1 17.05.2011 21:19
ciekawy i...pewnie dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak