Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
cebula 1 duża
ogórek konserwowy 3 średnie
olej z pestek winogron
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz mielony
żółtko jajek 5 szt
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Mięso umyć, osuszyć i zemleć. Uformować 5 porcji w kształcie kuli, spłaszczyć.Na każdą porcję połóżyć żółtko, a wokół ułożyć bardzo drobno pokrojoną cebulę i korniszony.Osobno podać pozostałe przyprawy.Wymieszać doprawiając wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:25
Fajnie wygląda.
evita0007 22.05.2011 13:30
kaleka ze wschodu,czyli tatar z jednym jajem ,,,ekstra ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak