Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek kruchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 30 dag
cukier kryształ 25 dag
żółtko jajek 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
amoniak 1/2 łyżeczki
kwaśna śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek kruchy

Na stolnicę wsypać mąkę, zmieszać z proszkiem do pieczenia i amoniakiem. Dodać margarynę i posiekać nożem. Cukier utrzeć z żółtkami i dodać do mąki, dodać śmietanę i lekko zarobić ciasto. Ciasto wyłożyć równo na formę do pieczenia, piec w temp. 200-220*C przez 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.12.2012 17:54
bardzo fajne połącznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak