Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla bakaliowa z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 400 g
cukier 1/3 szkl.
jajko 1 szt
mąka 1/2 kg
jabłka 400 g
cynamon 1 łyżeczka
cukier puder 1 szklanka
masa marcepanowa 150 g
mleko 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 50 g
daktyle 50 g
migdały 50 g
sok z cytryny
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla bakaliowa z jabłkami

Twaróg wymieszaj z mlekiem, cukrem, jajkiem, olejem, mąką oraz proszkiem. Wyrób ciasto. Schłódź. Marcepan drobno pokrój. Jabłka pokrój w kostkę, dodaj do nich bakalie, cynamon oraz marcepan. Ciasto rozwałkuj. Na placku rozłóż jabłka z bakaliami. Brzegi ciasta posmaruj białkiem. Ciasto zwiń. Roladę ułóż na blaszce. Piecz 45min. w 175*C. Cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny na lukier, posmaruj wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 16.05.2012 16:32
Lubię strucle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak