Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona gotowana do kiełbasy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
tłuszcz 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
jałowiec 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona gotowana do kiełbasy

Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna, płuczemy ja na sicie. Podsmażamy na łyżce oleju lub smalcu, zalewamy wodą dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Taka kapustę podajemy wraz z ziemniakami do smażonych kiełbasek lub kaszanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.05.2012 19:26
z kiełbasą kiszonej nie jadłem. Jedynie z golonką
Izabela/bella81 19.04.2012 10:56
pycha
Wacław 04.09.2011 13:01
uwielbiam
ben-ka 04.06.2011 09:22
nie tylko do kiełbasy:) do żeberek i schabowego też bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak